Dag 12 Het paradijs


Gisteravond hebben de bloemen en planten hier nog flink water gehad. Toen we gingen eten was het gelukkig nog bijna droog. Daarna ging het goed "los".
Vandaag weer een relaxte dag. We mogen van Cepy zelf zeggen hoe laat we vertrekken! Omdat we 's avonds vroeg slapen weten we dat we vroeg wakker zijn. Als we alles op het gemak doen kunnen we makkelijk om 9 uur vetrekken.
Het is weer prachtig weer en de tuin is heerlijk fris van de regen van gisteren. Kort na het vertrek bezoeken we een nieuwe thuisindustrie: de blikslager. Deze zijn veel in deze regio te vinden. Langs de weg zie je dus heel veel potten, ketels, pannen, lepels, etc. Het is mooi om te zien hoe ze van een plaat aluminium een ketel met inwendig rooster, handvat, deksel maken. We betalen 80 eurocent om rond te mogen kijken en vervolgen onze weg die weer door prachtige rijstvelden en bossen voert. We zijn lekker uitgerust en hopen dus niets te missen van de route die ongeveer 2,5 uur zal duren. We rijden naar de Ijen vulkaan op het meest oostelijke deel van Java.
Het is ook heel bijzonder om te zien wat ze allemaal op die brommertjes vervoeren. Van complete families, eetstalletjes, grote pakken riet, hout, mais, bamboestokken tot zelfs een tweepersoonsbed!
Bij Banyuwangi gaan we de bergen in richting Ijen. Via Licin komen we uiteindelijk uit bij een onverharde weg. Het percentage weg dat nog is ligt beduidend lager dan het percentage weg dat verdwenen is. Kortom: heel veel diepe kuilen en we hebben na 3 km de Javaanse massage voor vandaag wel weer gehad. Wat we dan te zien krijgen grenst aan het ongelooflijke! We hebben het ware paradijs ook in Indonesië weer gevonden. Een resort op een berg midden tussen de bossen en de prachtige rijstvelden. Dit is het plaatje wat op iedere Indonesië reisgids staat (of zou moeten staan). Waanzinnig gewoon. Ook het resort zelf is er één van de buitencategorie. Allemaal losse huisjes verspreid over de prachtige tuinen en een prachtig zwembad met uitzicht op de rijstvelden. Gazonnetjes waar de greenkeeper van de gemiddelde golfbaan stinkend jaloers op zou zijn. Ons huisje heeft een prachtige grote kamer met alles erop en eraan, eigen veranda met prachtig uitzicht. Weer een heerlijke relaxplaats voor vanmiddag en vanavond. Morgenochtend weer vroeg op om de Ijen vulkaan te beklimmen. Vertrek is om 5 uur! Morgenmiddag kunnen we hier weer heerlijk relaxen. Mogelijk zullen we dan ook weer een bezoek brengen aan de massagesalon op het resort.
De middag brengen we door bij het zwembad. Aan het einde van de middag doen we nog een kleine wandeling buiten het resort. We lopen door de rijstvelden. Bij alle sawa's is een ingenieus bewateringssysteem met schuiven en dammetjes waarbij ieder serie rijstvelden afzonderlijk bewaterd kan worden. Op veel sawa's wordt er geploegd met koeien en soms met buffels. Ook worden er regelmatig Japanse buffels (kleine tractoren) ingezet.
Als het donker is drinken we een heerlijke koude Bintang op onze veranda. We worden omsingeld met allerlei oerwoudgeluiden. Het was weer een geweldige dag. Vanavond maar weer op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten