Dag 20 Snorkelen


Hoewel we in eerste instantie een beetje beduusd waren van de toeristische drukte hier heeft het ook wel z'n charme. Met name aan de oostkant van het eiland is het te doen. Eén lange straat met alle hotels en andere voorzieningen. Dit heet dan ook niet voor niets de "strip". Veel lounge tenten met zitzakken en loungebanken aan het strand. Muziek heeft een hoog Bob Marley gehalte dus wel relaxed allemaal. Bovendien is de sfeer erg gemoedelijk. Veel leuke eettentjes met diverse soorten keukens. Tientallen duikscholen proberen snorkel- en duiktrips te slijten. Paard en wagens rijden af en aan.
Gisteravond pizza gegeten. Dit keer zijn we niet bang voor geluidsoverlast van de Moskee maar van een of andere beachparty. Gelukkig valt dit alles mee. We hebben na het dichtdoen van ons huisje niets meer gehoord.
Vandaag geen programma, dus we kunnen alles rustig aan doen. We proberen het flink te rekken en als we aan het ontbijt zitten is het al bijna half 10! Dat is nog niet eerder vertoond deze vakantie. Overigens een zeer gevarieerd ontbijt.
Na het ontbijt huren we snorkelspullen en lopen we naar de noordkant van het eiland. Daar zou een mooie snorkelplaats zijn. Het weer is echter aan het omslaan. Eerst was er nog volop zon maar er komt meer bewolking en wind. Als we ter plekke arriveren zijn de golven al erg hoog. Terwijl Josee nog even wacht doe ik een poging om wat te ontdekken. Het drooghouden van de snorkel en niet teveel door de stroom mee laten sleuren kost heel veel kracht en levert niet veel op. Het is helaas te slecht. Terwijl ik in het water lig begint het ook nog te regenen. Josee duikt het dichtsbijzijnde restaurant in om te schuilen. Ik sluit me aan. Na een vers bananen- en ananassapje is het weer droog en gaan we terug. Na de lunch wagen we nog een poging op een strand vlakbij ons hotel. De wind is inmiddels een stuk minder. Na een korte zoektocht vinden we het koraal. Niet zo kleurrijk als in Maleisië (Perhentian) maar wel heel veel soorten en heel veel vissen. Hoogtepunt is echter als we een grote zeeschildpad spotten die aan het grazen is. We observeren hem een poosje. Hij houdt ons wel in de gaten maar gaat onverstoorbaar zijn gang. Als hij gaat zwemmen houden we hem een poosje bij. Zo'n beest is behoorlijk snel in het water. We raken hem kwijt maar hij komt weer terug en zwemt een poosje met ons mee. Uiteindelijk gaat hij nog een keer naar de oppervlakte om adem te halen en verdwijnt dan op de rand van het rif in de diepte van de zee. Prachtig en indrukwekkend!
Na een korte pauze doen we nog en sessie en genieten van alle koralen en kleurige vissen. Voor morgenochtend meteen een snorkeltrip met de boot bij de duikschool besproken.  Nu maar weer even bijkomen bij het zwembad..........met een Pinacolada.............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten