Dag 19 BBB


Vandaag is het BBB dag. Nee, geen buik, borsten, billen maar Bye Bye Bali. Ik voel me gelukkig alweer een stuk beter dan gisteren. Nog even voorzichtig met ontbijt: cornflakes, yoghurt, vers fruit, jus d'orange en thee. Eerst de maag weer even langzaam op gang laten komen. Op Teletekst lezen we dat Robben de winnende treffer heeft gemaakt in de CL finale. We worden opgepikt en naar Padangbai gebracht van daar vertrekt de snelle boot. We zien wel een beetje tegen de overtocht van 2 uur op, gezien onze eerdere ervaringen. Voordat we aan boord gaan nemen we een reistabletje Primatour. Het is een redelijk kleine boot waar 30 personen op kunnen. Er zijn ongeveer 25 stoelen bezet. Er hangen 3 joekels van buitenboordmotoren aan de achterkant en die laten zich behoorlijk gelden. Net buiten de haven is het vol gas, eerst richting Lombok en daarna naar Gili Trawangan. De overtocht valt alles mee. Ondanks dat de boot flink op het water klapt hebben we nergens last van. Op dit eiland rijden geen auto's dus we nemen een paard en wagen naar ons hotel. We zijn vrij vroeg en moeten nog even op onze kamer wachten.
Er zijn veel jongeren op dit eiland om te surfen, duiken en te feesten. We voelen ons hier wel een beetje oud. Gelukkig zijn er ook mensen van "onze leeftijd". Cocktailbars, eettenten genoeg. Ook vandaag is de dag zonnig begonnen en komt er halverwege de middag meer bewolking. We liggen dus nu naast het zwembad zonder risico op verbranding. Morgen maar eens op zoek naar geschikte snorkelplaatsen. Eerst uitslapen natuurlijk maar het is zeer twijfelachtig of dat gaat lukken. We zitten in een ritme van vroeg naar bed en vroeg eruit.
Het einde van de vakantie komt nu langzaam in zicht. Nog 4 nachten op Gili, 1 nacht in Singapore en 1 nacht in het vliegtuig en we zijn weer thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten