Dag 5 Trans-Java expres


Oeps, even slikken als de wekker om kwart over 5 gaat. Het is al bijna licht dus dat helpt om wakker te worden. Om 6 uur stappen we in de auto. Adam heeft de ontbijtboxen al opgehaald. We ontbijten in de auto met Nasi goreng, ei, kroepoek, komkommer, vers fruit, koffie en jus d'orange! Het is voor Javaanse begrippen bijzonder rustig op de weg. We zijn binnen drie kwartier op het station. Gisteren deden we over ongeveer dezelfde route nog ongeveer 2 uur. Adam laat niets aan het toeval over en wijst ons de weg tot we op onze gereserveerde stoel zitten. We nemen afscheid. We hebben nog 3 kwartier tijd voordat de trein vertrekt. Als we nog even de trein uitgaan om een foto te nemen loopt Adam ook nog rond. Hij schrikt dat we de trein uitgegaan zijn. Hij verzekert ons dat we niet moeten vergeten in te stappen. We beloven om dat te doen :-))
We zitten in de Eksecutiv klasse. Een soort business class met ruime stoelen, airco, TV, krant en toilet. Voor 7 uur treinen in deze klasse betaal je 24 euro p.p. Meer voor de toeristen dus. Stipt om 8 uur rijden we weg uit Bandung. Ons was verteld dat het een erg mooie rit is en daarmee is niets teveel gezegd. We rijden door bergen, dalen, dorpjes en heel veel rijstvelden. De trein stopt niet om foto's te maken dus we maken er veel vanuit de trein. Zelfs na meerdere uren blijft het landschap nog steeds zeer idyllisch. Dit is het Indonesië zoals we ons voorgesteld hadden. Vandaag ook geen last van auto's en brommers :-))
Onderweg wordt er een paar keer gestopt waarbij de verkopers en bedelaars onze aandacht proberen te krijgen. We rijden via Ciawi, Tasik Malaya, Ciamis, Banjar Centraal Java in. Na Home alone 2 (leuk zo'n kerstfilm in de zomer) krijgen we nu 101 Dalmatiërs voorgeschoteld. De temperaturen lopen nu flink op. De airco krijgt het niet meer aangekoeld maar het is nog steeds aangenaam. Het landschap verandert: iets minder bergen en iets minder idyllische rijstvelden. Toch nog steeds heel mooi overigens.

We komen precies volgens schema aan in Yogyakarta. We zien vanuit de trein onze nieuwe chauffeur al staan. Het verkeer hier is een verademing vergeleken met West-Java. We rijden in 1,5 uur naar ons hotel vlakbij de Borobodur. Sterker nog: we kunnen de Borobodur zien vanaf het hotelterrein. Het terrein is een oase van rust en groen.  Even is de rust weg als de moskeeën uit de buurt klantjes gaan winnen maar dat is gelukkig van korte duur. We hebben een eigen huisje helemaal in stijl met uitzicht op rijstvelden. Het is hier geweldig mooi. We krijgen een high tea aangeboden in het restaurant, volledig in koloniale stijl. Jammer dat we hier maar 1 nacht blijven......
Inmiddels heeft iemand weer aan de lichtschakelaar getrokken en is het ineens pikkedonker. Ook ons dagelijkse regenbuitje hebben we weer achter de rug. Eerst opfrissen en dan maar weer lekker eten......
Morgen weer vroeg op en richting Borobodur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten