Dag 4 Van vulkaan via thee naar muziek


Dag 4 Zaterdag 11 mei

Na wederom een goede nachtrust en overvloedig ontbijt vandaag een volle dag voor de boeg. We rijden eerst naar de vulkaan Tangkuban Perahu op 1800 meter boven zeeniveau. Het is weer behoorlijk druk. In het weekend is dit een populair gebied voor binnen- en buitenlanders. We worden gedropt bij de bovenste krater en lopen daarna met een gids naar de volgende krater. Daar kunnen we de activiteit zelf aanschouwen. Op diverse plaatsen komt stoom en/of kokend water uit de bodem. Ook de gele zwavelafzettingen zijn overal, evenals de lucht van rotte eieren. Waterbassins zijn er in diverse temperaturen van 35 tot 100 graden. Je kunt in het laatste bassin een eitje koken. De tocht naar de 2e krater en verder naar de parkeerplaats gaat door het bos. We genieten daar echt van de rust. Het is dus een heerlijke wandeling.
Na de krater rijden we door de diverse theeplantages naar de theefabriek. In tegenstelling tot Maleisië krijgen we hier alle productiestappen goed te zien. Aan het eind krijgen we uiteraard een kop zwarte thee en 2 doosjes thee als aandenken. Hierna gaan we zwemmen in zwavelhoudend water. Erg warm water en het schijnt zuiverend te werken. Dat is dus even mooi meegenomen. We pakken daar meteen even de lunch mee. Het wordt nasi goreng deze keer. Na de lunch vertrekken we naar Bandung voor een bezoek aan de Angklung school. Angklung is een muziekinstrument van bamboe. Voor iedere toonhoogte heb je een aparte angklung. We wisten van tevoren niet precies wat we konden verwachten maar het was een geweldige voorstelling met een combinatie van muziek, voorstellen met Wajang poppen en dans. Dit alles door kinderen van kinderen van ca. 6 tot 16 jaar oud. Ook op een hele leuke manier gepresenteerd in verschillende talen. Een van de angklung groepen is al op toernee geweest naar Zwitserland en Amerika. Ze spelen ook eigentijdse muziek van bijv. Queen. Onderdeel van de show is dat het publiek voorzien wordt van een angklung. Iedereen heeft dus en eigen angklung van een bepaalde toonhoogte. Met handgebaren wordt aangegeven welke angklung op welk moment moet spelen. Het klinkt goed al zeg ik het zelf ;-) Aan het eind van de show gaan alle kinderen het publiek in om iemand uit te kiezen die mee mag dansen. Mij durven ze helaas niet te vragen maar Josee behoort wel tot de happy few en ze wordt gekozen door een zeer vriendelijk en enthousiast jongetje waarmee ze dus de slotdansen mee mag doen. Hiermee komt een prachtige show tot een schitterend eind.
Het duurt ongeveer anderhalf uur, 200.000 auto's en 400.000 brommers voordat we weer bij het hotel zijn. We laten ons hierna door Adam naar Het centrum van Lembang rijden om te eten. We eten bij een lokaal eettentje met sfeervolle TL verlichting en Engels voetbal op TV. We bestellen lukraak wat van de kaart en van de vitrine. Kroepoek en bananen staan al op tafel voor de pak. Grote beker thee erbij en eten maar. Het is niet nodig om alles op te eten. Je betaalt alleen wat je opeet. Na het eten komen ze kijken wat er over is en dan volgt de rekening van maar liefst 5 euro. Hierna lopen we in ongeveer 15 minuten langs allerlei gaten in de weg naar het hotel.
Morgen worden we om 6 uur opgehaald en worden we in Bandung op de train naar Yogjakarta gezet. Niet uitslapen dus deze keer.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten