Dag 7b Ramayana


We worden om half zeven opgehaald door Cepy. Eerst een buffet met live muziek. Hoewel live? De gemiddelde leeftijd van de heren op de Gamelan lijkt 100. Bij het buffet is er sla en verse groenten. Daar nemen we lekker veel van. Er is ook een groep van 7 onsmakelijk geklede Amerikaanse jongeren bij het buffet. De dames zijn veel te dik en hebben veel te kleine kleren aan. Ze maken bovendien veel lawaai. We zijn benieuwd wat zij te zoeken hebben bij zo'n culturele happening.
Aansluitend aan het diner is er een dansvoorstelling van een bekend verhaal uit India, de Ramayana. Het is interessant vooral dankzij de prachtige kostuums. Het dansen en de muziek gaat ons snel vervelen. Het is wel leuk om een keer mee te maken. Een tweede keer is niet nodig. Gelukkig zit er een happy end aan het verhaal. Ze (Sinta en Rama) leefden nog lang en gelukkig. Het was nuttig dat we tijdens het eten al een briefing met de verhaallijn hadden ontvangen. Zo begrepen we tenminste wat er allemaal gebeurde.
Oh ja, de Amerikanen. Vier van de zeven waren na 5 minuten vertrokken. De rest heeft het nog tien minuten langer volgehouden. De voorstelling duurde anderhalf uur.
Bij terugkomst bij ons hotel ziet Josee de Amerikanen nog zitten: in een eettent! Het is tenslotte al twee uur geleden dat ze gegeten hebben........
Morgen een lange reis voor de boeg maar we mogen uitslapen. Cepy haalt ons om half acht op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten